Furry jumper, pörröinen villaneule

Harmaa villis.JPG-44278327Ihanan kevyt ja lämmin villapaita syntyi tästä Dropsin ylellisestä mutta todella edullisesta Brushed Alpaca Silk -langasta. Suunnittelin sen alunperin tyttärelleni mutta siitä tuli liian iso joten ostin uudet vaalean beiget langat ja pienennän leveyttä ja hihan pituutta. (Ja onneksi tämäkin pääsee hyvään käyttöön 🙂 )

I made this warm furry jumper for my daughter but have to remake it because it was too big. The wool is a luxuriously light Drops Brushed Alpaca Silk. The knit is a *knit 2 purl 2* rib. Here I used 4.5 mm needles, 4 mm for the first 8 rows. Casting on with double yarn to make the edge a little more sturdy.

Lankaa kului yhteensä vajaat 9 kerää eli 225 g. Langan koostumus on 77% Alpakkaa ja 23 % sikkiä. Helsingin Korkeavuorenkadun Menitassa kerä maksaa 2.65 € ja näiden perusvärien lisäksi värikartassa on ihania herkkuja!

Kehittelin mallin ystäväni pörröisen pässinpökkimän villapaidan pohjalta ja se on hyvin yksinkertainen. Aloitukset loin kaksinkertaisella langalla 4.5 mm puikoilla. Jatkossa käytin yksinkertaista lankaa, mutta reuna tuntuu tanakammalta ja kestävämmältä kaksinkertaisella langalla kudottuna. Takakappaletta varten loin 111 s ja neuloin 8 riviä pienemmillä 4 mm puikoilla. Silmukoiden määrä siis aina neljällä jaollinen + 3 silmukkaa. Leveydeksi tulee tällä silmukkamäärällä n 57 cm.

Neulos on vähän patentin näköistä, reunasilmukan jälkHarmaan yläosa.JPG1607403345een *2 oikein 2 nurin*. Nurjalla puolella reunasilmukan jälkeen *2 nurin 2 oikein*. Kahdeksan rivin jälkeen vaihdoin puikot 4.5 mm. Takakappale on suora, n. 200 riviä, jolloin pituudeksi tuli 74 cm. Etukappaleen jaoin kahtia noin 140 rivin kohdalla ja aloitin kavennukset molemmissa reunoissa niin että sain niskalle tilaa ja olat saman mittaisiksi. 60 rivin aikana kavensin siis 12 silmukkaa tasaisesti, joka 4. ja joka 6. rivillä vuorotellen. Toista puolta aloittaessani otin keskimmäisen silmukan uudestaan puikolle niin että puolista tuli symmetriset. Takakappaleessa keskimmäiset 26 silmukkaa jäivät kaula-aukoksi.

Hihoja varten loin 47 silmukkaa ja kudoin taas kahdeksan riviä pienemmillä puikoilla ennen vaihtamista 4.5 millisiin. Sen jälkeen lisäsin yhden silmukan molemmissa reunoissa joka kuudennella rivillä yhteensä 21 kertaa. Rivin 136 jälkeen päätin hihan, jolloin pituus oli 51 cm.  Työn alla siis uusi versio josta tulee vielä yksinkertaisempi 🙂

Harmaa ja vaalea villis.JPG352420766

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s